Logo LentePodium

2019

28 en 29 september Masterclasses 2019

 

 

Masterclasses met Miranda van Kralingen

 

Een weekend vol zangstemmen in de nazomersfeer van een schilderachtig landgoed: dat biedt het LentePodium op 28 en 29 september op de Oldenhof in Vollenhove. Dan geeft zangeres Miranda van Kralingen opnieuw openbare masterclasses aan jonge, talentvolle zangers en zangeressen. De masterclasses, die worden afgesloten met een concert, zijn niet alleen uiterst boeiend voor iedere zangliefhebber, maar voor elke muziekminnaar.

 

De status en kwaliteiten van Miranda van Kralingen hebben nauwelijks toelichting nodig. Ze heeft internationale bekendheid als vertolkster van operarollen en het klassieke lied. Zij is zangeres én podiumkunstenares die als ‘uniek, virtuoos en spectaculair’ is betiteld.

In de statige, maar toch huiselijke ‘eetkamer’ van de Oldenhof laat Miranda van Kralingen vijf jonge zangtalenten kennis maken met de geheimen van de echte zangkunst en van de interpretatie. De zangeres zelf, een uitstekend pedagoge, was in de jaren tachtig een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Voor beelden van deze masterclass zie www.mirandavankralingen.nl

De vijf deelnemers zijn Agnes Huinen, Christy Luth, Beatriz Macias, Claudia Veltman en Björn Voskuhl. Ze worden begeleid door pianiste Victoria Dmitrieva.

 

De eerste reeks masterclasses begint op zaterdag 28 september om 9.30 uur en de tweede om 13.50 uur. Op zondag start de masterclass ook om 9.30 uur, waarna om 15.30 uur het slotconcert volgt. Beide dagen bestaat de mogelijkheid op het landgoed te lunchen. Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove.

De masterclasses zijn € 8 per dagdeel en het concert  € 14. Een passe-partout voor het hele masterclassweekend kost € 32.

Na afloop van het concert op zondagmiddag wordt wijn geschonken en is er een ‘meet en greet’ met de musici en met Miranda van Kralingen.

 

Aangezien er een beperkt aantal plaatsen is, is reserveren noodzakelijk. Dat kan bij Tine Nouwen, 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl en bij Eva Schepers, 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com.