Logo LentePodium

2019

Programma 2019

Zondag 10 maart  GECANCELLED  i.v.m. ziekte

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Muziektheater voor het hele gezin, met als titel Icarus. Deze voorstelling wordt verzorgd door de pianisten, zangers en acteurs Valentina Tóth en Lucas van der Vegt. De regie heeft Anneleen Lemmens.

Icarus, een figuur uit de mythologie, wordt samen met zijn vader Daedalus gevangengehouden op Kreta. Maar ze ontsnappen al vliegend, met zelfgemaakte vleugels.

Dit spannende verhaal, dat verplaatst is naar deze tijd en toegankelijk is voor kinderen vanaf zeven jaar, wordt op een uiterst aantrekkelijke manier gecombineerd met muziek. De twee musici zullen daarbij verschillende instrumenten bespelen.

 

Valentina Tóth speelde al op haar vijftiende in de Carnegie Hall in New York en won op haar achttiende met haar debuut-cd de Diapason d’Or. Ook haar tweede cd (2018) is lovend ontvangen. Ze won prijzen op het Prinses Christina Concours (PCC), de Rotterdamse Piano driedaagse, het YPF Nationaal Pianoconcours en het Steinway Concours. Ze is al enkele seizoenen de vaste pianiste van De Tiende van Tijl. In 2018 behaalde Valentina haar master Acteren aan het Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel. Valentina maakt ook haar eigen theaterproducties.

 

Lucas van der Vegt studeerde piano bij onder meer Frank Peters, Willem Brons en Jan Wijn en fortepiano bij Richard Egarr. Ook hij won prijzen op verschillende concoursen, zoals het Petrov Piano Concours, het PCC en het SJMN Concours. Hij volgde masterclasses bij grote pianisten, gaf diverse recitals en soleerde met verschillende orkesten.

 

Zondag 7 april *

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door talenten van de Young Musicians Academy (YMA) van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De YMA is een opleiding voor zeer getalenteerde en gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar. Enkele van de talenten die optreden zijn de violisten Jessica Lukken en Femke Chu en pianist Jaydian Daniel.

 

Zondag 19 mei *

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door leerlingen van de Jong Talentklas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Deze instelling is bedoeld voor uitzonderlijk getalenteerde jonge mensen vanaf twaalf jaar. De meeste van hen zijn finalisten en winnaars van het PCC en andere grote concoursen. Enkele van de jonge musici die meedoen aan het concert zijn harpiste Sara van den Brink, pianiste Simone Rankenberg en cellist Job Huiskamp.

 

Zaterdag 28 en zondag 29 september

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove: Masterclasses met de internationaal bekende zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses worden afgesloten met een concert op zondagmiddag om 15.30 uur.

 

Zondag 29 september *

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door de deelnemers aan de masterclass met Miranda van Kralingen.