Logo LentePodium

2017

Zondag 14 mei 2017

 

Twee jonge pianotalenten bespelen historische vleugel op de Oldenhof 

Ze had pas drie jaar les en ze won met glans het Prinses Christina Concours in Groningen, enkele jaren geleden. Het gaat om de zestienjarige Welmoed Poelstra, die een droomstart maakte. Zondag 14 mei musiceert ze op het schilderachtige landgoed de Oldenhof, samen met het elfjarige pianotalent Jamie Bao. Ze brengen een schitterend programma van Bach tot Bartók. 

Welmoed veroverde het publiek van Blokzijl Klassiek toen ze een concert met Lucas en Arthur Jussen mocht inleiden. Haar optreden was een groot succes. Zowel de legendarische muziekpedagoog Jan Wijn, als de grote pianisten Marietta Petkova en Klára Würtz gaven haar een masterclass en de VPRO volgde Welmoed als jong talent voor het programma ‘Titaantjes’. Ze krijgt les van Frans Douwe Slot aan de Ferwerda Academie in Drachten

Jamie, winnaar van het Prinses Christina Concours Junior, speelt vanaf zijn vijfde piano en zijn huidige docente is Violaine Delplanque. Hij heeft met groot succes meegedaan aan het Amstelveense Piano Concours en het Concours van het Koninklijk Concertgebouw. Daarnaast is Jamie een zeer getalenteerde violist; en ook met dat instrument won hij verschillende prijzen. 

Het concert wordt gegeven op zondag 14 mei op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De jonge pianisten brengen onder meer het beroemde Italiaanse concert van Bach, een sonate van Scarlatti en een van Beethoven, de virtuoze Gnomenreigen van Liszt, enkele dromerige Gnossiennes van Satie, een poëtische Étude-tableaux van Rachmaninov en de fascinerende Suite voor piano van Bartók.

De vleugel die wordt bespeeld is een Belehradek uit 1880 en is gebouwd in Wenen. Het waardevolle instrument is onderdeel van de Sweelinck collectie van het Geelvinck Hinlopen Huis en is in bruikleen gegeven aan de Oldenhof. 

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen via info@lentepodiumblokzijl.nl  , Eva Schepers, tel: 0527-202988, email: huubschepers@hetnet.nl en Tine Nouwen, tel: 0527-291784, email: pt.nouwen@planet.nl