Logo LentePodium

2019

Zondag 19 mei 2019

 

LentePodium brengt twee grote talenten

 

Ze zijn nog jong, de twee musici, maar ze hebben al een indrukwekkende staat van dienst. Het gaat om de achttienjarige pianiste Welmoed Poelstra en de veertienjarige klarinettiste Nynke Dijkstra. Zondag 19 mei zijn ze te horen op het landgoed de Oldenhof bij Vollenhove en brengen een concert in lentesfeer. Je hoort de vogels, je ruikt de bloemen, je voelt de zon.

 

Welmoed veroverde het publiek van Blokzijl Klassiek, toen ze een concert met Lucas en Arthur Jussen mocht inleiden én een concert met Marietta Petkova. Ze won twee keer de voorronde van het Prinses Christina Concours in Groningen (PCC) en werd in 2018 derde tijdens de Nationale Finale van dat concours. In datzelfde jaar deed ze ook met succes mee aan een internationale pianocompetitie in Enschede en aan het Peter de Grote Festival in Groningen. Ze volgde masterclasses bij Marietta Petkova en Klára Würtz en bij de legendarische muziekpedagoog Jan Wijn.

Nynke Dijkstra won in 2013 het Nederlands Klarinetconcours en in 2015 De Muziekwedstrijd. Een jaar later speelde ze in de Hermitage Peter en de Wolf van Prokofjev, samen met een Russisch ensemble. Ze vormt een duo met Welmoed en de twee wonnen in 2018 een eerste prijs op het PCC in Groningen. In datzelfde jaar was Nynke finalist van het Koninklijk Concertgebouw Concours. Sinds 2014 speelt ze in het Frysk Jeugd Orkest.

Het concert met Welmoed en Nynke wordt gegeven op zondag 19 mei op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. Ze spelen de poëtische Fantasiestücke van Schumann en Niels Gade, een deels weemoedige, deels speelse pianosonate van Beethoven, een lyrische en romantische pianosonate van Schubert en virtuoze danspreludes van de Pool Lutos?awski.

Het wordt een schitterend concert daar op de Oldenhof, met zijn park waar de bomen uitbotten en met zijn tuin vol lentebloemen.

 

Reserveren is noodzakelijk.

Dat kunt u doen via deze site, bij Tine Nouwen 0527-291784, email: pt.nouwen@planet.nl en bij Eva Schepers, tel: 0527-202988, email: eva.schepers.kipp@gmail.com