Logo LentePodium

2024

Archief 2013

‘Luister nu naar de groten van morgen.’ Het is de kerngedachte achter het LentePodium Blokzijl dat aan zijn twaalfde editie begint. Het is een podium waarop jonge solisten en ensembles de kans krijgen op te treden voor een breed, maar vooral jong publiek.
De stichting heeft als een van haar doelstellingen: het stimuleren van het concertbezoek van jonge mensen. Daarnaast geeft het LentePodium jonge, talentvolle musici de mogelijkheid podiumervaring op te doen en masterclasses te volgen bij gerenommeerde musici.

Het programma voor het seizoen 2013 omvat een educatief project, concerten en masterclasses. De locaties waar wordt opgetreden zijn de Grote Kerk in Blokzijl, de Doopsgezinde Kerk in Blokzijl en het landgoed De Oldenhof bij Vollenhove. Niet alleen de schilderachtige ambiance van Blokzijl, maar ook de rijke flora van het park en de tuin van De Oldenhof gaan de sfeer van deze evenementen mee bepalen. In het programma van het LentePodium Blokzijl worden op een oorspronkelijke en boeiende manier cultuur en natuur met elkaar verweven.

 

Programma 2013

Zondag 10 maart 2013                                

15.30 uur: Theater en muziek in de Grote Kerk, getiteld ‘Met Mozart op reis’. Deze muzikale voorstelling gaat over de grote tournee die de kleine Mozart met zijn ouders en zusje maakte langs Europese hoven. Aan de hand van brieven, prenten, muziekvoorbeelden en liedjes vertelt Aletta Jansen, als zus Nannerl, het boeiende en spannende levensverhaal van de kleine componist, waarbij het publiek en vooral de kinderen worden betrokken. De twee zangeressen en de leden van het strijkkwartet brengen werken van Mozart. De muzikale voorstelling wordt afgewisseld met poëzie. De basisschoolleerlingen die de jaarlijkse LentePodiumpoëziewedstrijd hebben gewonnen, lezen dan hun gedicht voor, getiteld ‘Wonderkind’.

 

Zondag 7 april 2013

15.30 uur: Mozartconcert in de Doopsgezinde kerk. Twee zangers en een zangeres voeren de korte opera Bastien et Bastienne uit die de Mozart schreef toen hij twaalf was. Als bijzondere toegift zingen ze enkele aria’s uit andere muziekdrama’s van Mozart.

 

Zondag 26 mei 2013

15.30 uur: Concert op het landgoed De Oldenhof met de familie Moussault, waarbij Nanami wordt begeleid door pianiste Lauretta Bloomer. De vijf musici spelen composities van onder meer Vivaldi, Mozart en Milhaud.

 

Zaterdag 21 en zondag 22 september  2013

Masterclasses op het landgoed De Oldenhof met zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses beginnen op zaterdagochtend om 10.30 uur, zaterdagmiddag om 14.00 uur en zondagochtend om 9.30 uur.

Ze worden afgesloten met een concert op zondagmiddag.

Zondag  22 september 2013

15.30 uur: Concert op het landgoed De Oldenhof door de masterclassleerlingen van Miranda van Kralingen.

 

De musici in 2013

 

De masterclass met Miranda van Kralingen

Op 21 en 22 september organiseert de Stichting LentePodium Blokzijl voor de tiende keer openbare masterclasses op het sfeervolle landgoed de Oldenhof bij Vollenhove. Voor dat lustrumjaar hebben we weer de internationaal bekende zangeres Miranda van Kralingen uitgenodigd. Zij zal op haar eigen fascinerende wijze, samen met de eveneens internationaal befaamde pianist Stefan Veselka, de masterclasses leiden.

De deelnemers zijn de sopranen Frédérique Klooster, Esther Ree en Gerdine Tuinstra, mezzospraan Florieke Beelen en de bariton Vincent Spoeltman. Het zijn vijf jonge mensen, die al een indrukwekkende staat van dienst hebben.

De grote verrassing is een heel jonge zangeres, die optreedt als een ‘aanstormend talent’

http://www.frederiqueklooster.nl/

http://www.gerdinetuinstra.nl/

http://floriekebeelen.com/

http://vincentspoeltman.nl/

http://www.mirandavankralingen.nl/

Meer info op de pagina 'Masterclass'

 

Zaterdag 20 en zondag 21 september 2013

 

 

De vier leden van de familie Moussault    

die optreden op de Oldenhof zijn: violiste Nanami (13), cellist Kent (19), hun vader Frans (klarinet) en hun moeder Yukari (fluit en piano). Nanami speelt vanaf haar derde viool en haar huidige docent is Jeroen Groot. Ze is leerling van de Academie Muzikaal Talent en was een van de winnaars van het 2e Britten Vioolconcours. Ze trad op als soliste in Japan, Duitsland en op verschillende Nederlandse podia. Kent (19) krijgt celloles van Lenian Benjamins en orkestdirectie van Bas Pollard. Hij was lid van verschillende jeugdorkesten en heeft inmiddels ook zelf gedirigeerd. Frans Moussault speelde in diverse orkesten, waaronder het Concertgebouworkest en BBC Symphony Orchestra. Hij houdt zich ook bezig met het ontwikkelen van een bijzondere meditatieve stijl en heeft enkele bekroonde CD’s uitgegeven met dit repertoire. Fluitiste Yukari studeerde bij Abbie de Quant, Harrie Starreveld en Machiko Takahashi. Zij geeft les aan de Music Academy van de International School of Amsterdam (ISA).

Tijdens het concert zal ook pianiste Lauretta Bloomer spelen. Zij studeerde aan het Royal College of Music in Londen. Als soliste, kamermusicus en begeleidster trad ze op in heel Europa, in de V.S., Azië en Australië.

zondag 26 mei 2013

 

 

Drie jonge zangtalenten

brengen Mozart in de Doopsgezinde kerk. Het trio wordt gevormd door sopraan Rivka Ruiter, tenor Sander de Jong en bariton Rubèn Plantinga. Rivka studeert aan het Utrechts conservatorium bij Charlotte Margiono en volgde masterclasses bij Alisson Pearce. Sander studeert aan het conservatorium in Amsterdam bij Pierre Mak. In 2011 won hij een eerste prijs op het Prinses Christina Concours in Groningen. Rubèn krijgt privé-zanglessen van Jon Thorsteinsson en zingt mee in vier produkties van Opera Zuid, dat onder artistieke leiding staat van Miranda van Kralingen. De drie worden begeleid door een strijkkwartet, bestaande uit de violisten Maaike Gerritsen en Marjan Waringa, altvioliste Marjan Valk en celliste Esther de Boer.

zondag 7 april 2013

 

 

Een vertelster en zes musici  

openen het seizoen 2013 in de Grote Kerk. De vertelster is Aletta Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland. Zij geeft samen met Richard Jansen een muzikale voorstelling met als onderwerp ‘Met Mozart op reis’. Richard en Aletta organiseren sinds 1998 educatieve kinderactiviteiten voor onder meer Kunst en Cultuur Overijssel en Kunst en Cultuur Drenthe. Aletta geeft ook muzieklessen en Richard werkt daarnaast als slagwerker bij onder andere het Nederlands Blazersensemble en Holland Symfonia. De musici die composities van Mozart uitvoeren zijn de zangeressen Aimée Walkate (12) en Julia Snijder (13) –  allebei laureaten van het Junior Prinses Christina Concours – en een strijkkwartet dat bestaat uit de violisten Sybren Holwerda (15) en Martijn Tuinstra (14), altviolist Christiaan [wordt ingevuld] en cellist Joost Gadella (15). Ze zijn alle vier lid van het Britten Jeugd Strijkorkest. 

zondag 10 maart

http://www.mczwartewaterland.nl/wiezijnwe.php

http://www.hetbritten.nl/home

 

Masterclass met Miranda van Kralingen op het landgoed De Oldenhof

Op 21 en 22 september organiseert de Stichting LentePodium Blokzijl voor de tiende keer openbare masterclasses op het sfeervolle landgoed de Oldenhof bij Vollenhove. Voor dat lustrumjaar hebben we weer de internationaal bekende zangeres Miranda van Kralingen uitgenodigd. Zij zal op haar eigen fascinerende wijze, samen met de eveneens internationaal befaamde pianist Stefan Veselka, de masterclasses leiden.

De deelnemers zijn de sopranen Frédérique Klooster, Esther Ree en Gerdine Tuinstra, mezzospraan Florieke Beelen en de bariton Vincent Spoeltman. Het zijn vijf jonge mensen, die al een indrukwekkende staat van dienst hebben.

De grote verrassing is een heel jonge zangeres, die optreedt als een ‘aanstormend talent’.

 

De masterclasses worden op zondag 22 september afgesloten met een concert, waarop de zangtalenten kunnen laten horen wat ze van Miranda van Kralingen hebben geleerd. De zangeres zal zelf ook optreden. Het concert begint om half vier. Meer info over het programma vindt u op de pagina 'Masterclass' van deze site.

 

Het programma van de masterclasses is als volgt:

Zaterdagochtend van 9.30 tot 12.20 uur, met een pauze om 11.10 uur.

Zaterdagmiddag van 13.30 tot 16.20 uur, met een pauze om 15.10 uur.

Zondagochtend van 9.30 tot 13.10 uur, met een pauze om 11.10 uur.

 

Na afloop van de masterclasses op zaterdag- en zondagochtend bestaat de mogelijkheid op de Oldenhof te lunchen. De prijs voor een lunch is € 5,00.

 

De entree voor iedere masterclassbijeenkomst is € 7,00; die voor het concert bedraagt € 10,00. Een passe-partout voor het hele weekend (masterclasses en concert) kost € 25,00.

 

Aangezien het aantal plaatsen niet zo groot is, is het noodzakelijk de kaarten voor de masterclasses en het concert te reserveren. Dat geldt ook voor de abonnementhouders die gratis één dagdeel van de masterclasses mogen bijwonen.

U kunt reserveren bij Tine Nouwen, 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl, bij Eva Schepers, 0527-202988, huubschepers@hetnet.nl en via de website: www.lentepodiumblokzijl.nl

 

 

LentePodium brengt een lenteconcert op de Oldenhof

 

‘Dit kleine meisje heeft een groot talent’ schreef een recensent over de dertienjarige violiste Nanami Moussault. ‘Ze betovert het publiek met haar expressieve en magische spel’. Zondag 26 mei is de jonge violiste te horen op het sfeervolle landgoed de Oldenhof. Daar treedt ze op, samen met haar ouders, haar broer en met pianiste Lauretta Bloomer.

 

Nanami speelt vanaf haar derde viool en studeert nu aan de Academie voor Muzikaal Talent in Amsterdam. Ze was winnares van het Britten Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en de talentenjacht van het Amsterdamse Concertgebouw. Het jonge viooltalent trad op als soliste met verschillende orkesten en speelde in Japan, Duitsland en op diverse Nederlandse podia. Op de Oldenhof musiceert ze met haar broer, de negentienjarige cellist Kent, haar vader Frans, een uitzonderlijk begaafd klarinettist en haar moeder, fluitiste Yukari. Lauretta Bloomer, een veel gevraagde pianiste in diverse kamermuziekensembles, zal het gezin begeleiden.

 

De familie Moussault brengt op de Oldenhof een heel aantrekkelijk programma met werken van onder meer Corelli, Vivaldi, Mozart, Wieniawsky en Milhaud.

Het concert begint zondag 26 mei om 15.30 uur en reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij Tine Nouwen, tel: 0527-291784, email: pt.nouwen@planet.nl of info@lentepodiumblokzijl.nl

 

LentePodium brengt opera van Mozart

 

Misschien is het wel voor het eerst in de geschiedenis van Blokzijl dat er een opera van Mozart wordt uitgevoerd. Op 7 april zal de Doopsgezinde kerk het decor zijn van de eenvoudige, maar o zo aantrekkelijke ‘Bastien und Bastienne’, uitgevoerd door jonge zangtalenten. Ze worden begeleid door het Strijkkwartet Amarens.

 

Het wonderkind Mozart staat centraal in het programma van dit seizoen. Het LentePodium is op 10 maart begonnen met een zeer succesvolle reis van de kleine Mozart, waaraan alle kinderen mee mochten doen. Grote en kleine mensen kunnen op 7 april luisteren naar een opera die het wonderkind Mozart maakte toen hij twaalf was. Het gaat over de liefdesperikelen van twee jonge mensen, een verhaal van alle tijden.

 

Bastien wordt gezongen door de tenor Sander de Jong, die in 2011 een eerste prijs won op het Prinses Christina Concours in Groningen. Hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam heeft al een aantal keren meegezongen in het koor van de Nederlandse Bachvereniging. Sopraan Rivka Ruiter zingt de rol van Bastienne. Zij studeert aan het Utrechts conservatorium bij Charlotte Margiono en kreeg in Italië les van de vermaarde Allison Pearce, oud-docente van de Royal Academy of Music. Colas de tovenaar wordt vertolkt door de bariton Rubèn Plantinga, die privé-zanglessen krijgt van Jon Thorsteinsson. De succesvolle jonge zanger doet mee aan maar liefst vier producties van Opera Zuid, onder leiding van Miranda van Kralingen.

De opera in de Doopsgezinde kerk begint zondag 7 april 2013

 

Muziek en theater voor groot en klein

 

Op zondag 10 maart is er een bijzondere voorstelling in de Grote Kerk van Blokzijl. Dan gaan alle kinderen ‘met Mozart op reis’. Vertelster Aletta Jansen neemt ze mee op de grote tournee die de kleine Mozart met zijn ouders en zusje maakte. Ze gingen met de reiskoets langs Europese hoven en waren meer dan drie jaar onderweg. Aan de hand van brieven, prenten en veel muziek vertelt Aletta, als zus Nannerl, het spannende levensverhaal van de kleine componist, waarbij het publiek en vooral de kinderen worden betrokken. Zes jonge musici, waaronder twee zangeressen, laten muziek van Mozart horen. De muzikale voorstelling wordt afgewisseld met poëzie. De basisschoolleerlingen die de jaarlijkse LentePodiumpoëziewedstrijd hebben gewonnen, lezen dan hun gedicht voor, getiteld ‘Wonderkind’.

 

Speciale gasten zijn de leerlingen van de groepen 3 en 4 van De Rolpaal en De Schutsluis die onder leiding van Renske Leeuw Mozartpruiken hebben gemaakt.

 

Het Mozartfeest op 10 maart begint om 15.30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 5; kinderen betalen € 1.

Alle kinderen krijgen in de pauze gratis wat te snoepen en te drinken.

 

Reserveren bij:

Eva Schepers, tel: 0527-202988

Tine Nouwen, tel: 0527-291784

info@lentepodiumblokzijl.nl

 

Masterclass

Ieder seizoen organiseert het LentePodium een masterclass met aansluitend een concert.

 

Zaterdag 21 en zondag 22 september  2013

Masterclasses op het landgoed De Oldenhof met zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses beginnen op zaterdagochtend om 9.30 uur, zaterdagmiddag om 13.30 uur en zondagochtend om 9.30 uur.

Ze worden afgesloten met een concert op zondagmiddag.

 

Zondag  22 september 2013

15.30 uur: Concert op het landgoed De Oldenhof door de masterclassleerlingen van Miranda van Kralingen.

 

Rooster van de masterclasses met Miranda van Kralingen

Zaterdagochtend 21 september

Eerste masterclass Esther Ree 09.30 – 10.20
Eerste masterclass Frédérique Klooster 10.20 – 11.10
Pauze   11.10 – 11.30
Eerste masterclass Vincent Spoeltman 11.30 – 12.20

 

Lunchpauze    

 

Zaterdagmiddag

Eerste masterclass Gerdine Tuinstra 13.30 – 14.20
Eerste masterclass Florieke Beelen 14.20 – 15.10
Pauze   15.10 – 15.30
Tweede masterclass Esther Ree 15.30 – 16.20

 

Zondagochtend 22 september

Tweede masterclass Frédérique Klooster 9.30 – 10.20
Tweede masterclass Vincent Spoeltman 10.20 – 11.10
Pauze   11.10 – 11.30
Tweede masterclass Gerdine Tuinstra 11.30 – 12.20
Tweede masterclass Florieke Beelen 12.20 – 13.10

 

Lunchpauze

 

Zondagmiddag

Concert met pauze                                            15.30

 

 

Programma masterclass  21 en 22 september 2013

 

Richard Strauss (1864-1949)

*Wie erkenn’ ich mein Treulieb

*Sie trugen ihm auf

Francis Poulenc (1899-1963)

*Paganini

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

*Uit Idomeneo: Padre, germani

*Uit Le nozze di Figaro: Deh vieni, non tardar

Charles Gounod (1818-1893)

*Uit Romeo et Juliette: Je veux vivre

Esther Ree, sopraan

 

Guiseppe Verdi (1813-1901)

*Uit Rigoletto: Caro nome

Wolfgang Amadeus Mozart

*Uit Die Entführung aus dem Serail: Ach ich liebte

Henri Duparc (1848-1933)

*L’Invitation au Voyage

Frédérique Klooster, sopraan

 

Wolfgang Amadeus Mozart

*Uit Le nozze di Figaro: Aprite un po’ quegli occhi

Vincenzo Bellini (1801-1835)

*Uit I puritani: Ah! per sempre io ti perdei

Vincent Spoeltman, bariton

 

Jean Sibelius (1865-1957)

*Flickan kom ifrån sin älsklings möte

Gustav Mahler (1860-1911)

*Uit Des Knaben Wunderhorn: Lob des hohen Verstands

Wolfgang Amadeus Mozart

*Uit Idomeneo: Padre, germani

Gerdine Tuinstra, sopraan

 

Wolfgang Amadeus Mozart

*Uit La clemenza di Tito: Parto, parto

Jules Massenet (1842-1912)

*Uit Werther: Va! Laisse couler mes larmes

Maurice Ravel (1875-1937)

*Uit L’Heure Espagnole: Oh! La pitoyable aventure

Florieke Beelen, mezzosopraan

 

Zangeres Miranda van Kralingen is niet alleen een uitmuntend liedvertolkster die wordt geroemd om haar bijzondere klankkleur; ze heeft ook een indrukwekkend aantal hoofdrollen gezongen in verschillende opera’s in binnen- en buitenland. Ze zong onder meer bij de Nederlandse Opera, de Komische Oper Berlin, het Théâtre Champs-Élysées in Parijs en de Opera van Stuttgart. In 1987 was ze een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Miranda van Kralingen is inmiddels zelf een uitmuntend pedagoge. De zangeres is sinds 2004 artistiek leider van Opera Zuid. Voor de Tros presenteert ze het radioprogramma Verzoek op 4http://www.mirandavankralingen.nl/

 

Pianist en dirigent Stefan Veselka, geboren in Noorwegen als zoon van Tsjechische ouders, is een van de meest succesvolle Noorse artiesten van zijn generatie. Hij was prijswinnaar van onder andere de Europese pianocompetitie in Luxemburg, het internationale Beethoven pianoconcours in Wenen en het Arthur Schnabel pianoconcours in Berlijn. Hij speelde op grote festivals (Schubertiade, Berliner Festwoche, Klavier-Festival Ruhr) en in concertzalen als de Berliner Philharmonie, Musikverein Wien en het Amsterdamse Concertgebouw. Stefan Veselka is onder meer dirigent van Opera Zuid. http://www.stefan-veselka.com/ 

 

Esther Ree, zangeres en violiste, studeerde zang bij Felix Schoonenboom en Lodewijk Meeuwsen aan de conservatoria in Zwolle en Enschede; ze haalde haar bachelor bij de Duitse mezzosopraan Annette Kleine. De masteropleiding volgt ze bij Marjan Kuiper. Ze kreeg masterclasses van onder meer Margreet Honig, Barbara Hannigan, David Wilson-Johnson en Dietrich Henschel. Ze zong liederen van Hugo Wolf in de Doelen in Rotterdam, Schönbergs Pierrot Lunaire in Enschede en Debussy’s Le Martyre de Saint Sébastian  in Utrecht. Naast haar zangstudie heeft ze koordirectie gedaan bij Klaas Stok en Harm Jansen.

 

Frédérique Klooster haalde haar bachelor in Rotterdam en de Master of Arts in Vocal Performance aan de Royal Academy of Music (GB). Haar huidige docente is Marjan Kuiper. Frédérique deed met succes mee aan verschillende concoursen – ze won onder andere de duettenwedstrijd tijdens het Prinsengrachtfestival in 2011 – en kreeg een aantal beurzen. Masterclasses volgde ze bij onder meer Cecilia Bartoli en Kiri Te Kanawa. Ze is freelance sopraan in verschillende koren, waaronder het Groot Omroepkoor en de Nederlandse Opera en ze heeft meegezongen in een groot aantal produkties in diverse Europese landen. http://www.frederiqueklooster.nl/

 

Vincent Spoeltman studeerde bij Carolyn Watkinson aan het Rotterdams conservatorium en volgde daarnaast lessen bij onder meer Roberta Alexander en Graham Johnson. Hij studeert nu bij Andrew Schroeder aan de National Opera Academy, die begin volgend jaar Mozarts Cosi fan tutte gaat uitvoeren, met Vincent in de rol van Don Alfonso. Als operazanger was hij te horen in werken van Monteverdi, Mozart, Puccini, Ravel en Kumanikin. Als concertzanger zong hij onder meer composities van Schütz, Purcell, Bach, Vivaldi, Haydn, Mozart, Brahms, Fauré en Bernstein. Hij houdt zich ook bezig met het liedrepertoire. http://vincentspoeltman.nl/

 

Gerdine Tuinstra studeerde bij Jan van Zelm aan het conservatorium in Groningen en bij Carolyn Watkinson en Charlotte Riedijk aan het Rotterdams conservatorium. Ze nam ook lessen bij Daniëlle Borst aan de Haute École de Musique in Genève. Momenteel wordt ze gecoacht door Marjan Kuiper. Gerdine volgde masterclasses bij onder anderen John Dawson, Martha Sharp en Johannette Zomer. Als soliste heeft Gerdine inmiddels een uitgebreid repertoire opgebouwd, van de vroege oratoria tot het hedendaagse lied. Als koorzangeres zong ze onder dirigenten als Frans Brüggen, Jan Willem de Vriend en Jaap van Zweden. Ze vormt een vast duo met pianiste Hilde Hogendoorn. http://www.gerdinetuinstra.nl/

 

Florieke Beelen sloot haar bachelorstudie bij Charlotte Margiono af met een 10. Ze studeert nu bij dezelfde zangeres èn bij Peter Nilsson aan de National Opera Academy. Ze kreeg masterclasses van Rudolf Jansen, Nelly Miricioiu en Ira Siff. Florieke is een veelgevraagde soliste in binnen- en buitenland en zong onder meer de Passionen van Bach, Händels Messiah en het Requiem van Mozart en van Duruflé. Ze trad op in opera’s als Mozarts Le nozze di Figaro (onder Richard Egarr) Poulencs Dialoques des Carmelites, Mascagni’s Cavaleria Rusticana en Prokofjevs De liefde van drie sinaasappels. Ze zong Mahlers Lieder eines fahrenden Gesellen en deed mee in Schumanns Spanisches Liederspiel. http://floriekebeelen.com/

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten en Recensies

 

Persbericht 21-22 sept       →   zie sub-menu

 

Persbericht 26 mei 2013     →   zie sub-menu 

 

Persbericht 7 april 2013      →   zie sub-menu

 

Persbericht 10 maart 2013   →   zie sub-menu

 

 

 

Persbericht

 

Muziek en theater voor groot en klein

 

Op zondag 10 maart gaat in de Grote Kerk van Blokzijl de reis beginnen van het ‘Wonderkind Mozart’. En alle kinderen mogen met Mozart mee op reis. Onderweg wordt veel muziek gemaakt en worden gedichten voorgedragen. Het publiek waant zich in de pruikentijd: leerlingen van de groepen drie en vier van de basisscholen van Blokzijl dragen die middag een deftige zelf gemaakte Mozartpruik.

 

Vertelster Aletta Jansen van Muziekcentrum Zwartewaterland neemt de kinderen mee op de grote tournee, die de kleine Mozart met zijn ouders en zusje maakte. Ze gingen met de reiskoets langs Europese hoven en waren meer dan drie jaar onderweg. Aan de hand van brieven, prenten en veel muziek vertelt Aletta, als zus Nannerl, het spannende levensverhaal van de kleine componist, waarbij het publiek en vooral de kinderen worden betrokken. Zes jonge musici, waaronder twee zangeressen, laten muziek van Mozart horen. De muzikale voorstelling wordt afgewisseld met poëzie. De basisschoolleerlingen die de jaarlijkse LentePodiumpoëziewedstrijd hebben gewonnen, lezen dan hun gedicht voor, getiteld ‘Wonderkind’.

 

Het Mozartfeest op 10 maart begint om 15.30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 5; kinderen betalen € 1.

Alle kinderen krijgen in de pauze gratis wat te snoepen en te drinken.

 

Reserveren bij Eva Schepers, tel: 0527-202988, huubschepers@hetnet.nl

of Tine Nouwen, tel: 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl.

Bezoek de site www.lentepodiumblokzijl.nl

 

 

Muziek en theater voor groot en klein

 

 

Op zondag 10 maart is er een bijzondere voorstelling in de Grote Kerk van Blokzijl. Dan gaan alle kinderen ‘met Mozart op reis’. Vertelster Aletta Jansen neemt ze mee op de grote tournee die de kleine Mozart met zijn ouders en zusje maakte. Ze gingen met de reiskoets langs Europese hoven en waren meer dan drie jaar onderweg. Aan de hand van brieven, prenten en veel muziek vertelt Aletta, als zus Nannerl, het spannende levensverhaal van de kleine componist, waarbij het publiek en vooral de kinderen worden betrokken. Zes jonge musici, waaronder twee zangeressen, laten muziek van Mozart horen. De muzikale voorstelling wordt afgewisseld met poëzie. De basisschoolleerlingen die de jaarlijkse LentePodiumpoëziewedstrijd hebben gewonnen, lezen dan hun gedicht voor, getiteld ‘Wonderkind’.

 

Speciale gasten zijn de leerlingen van de groepen 3 en 4 van De Rolpaal en De Schutsluis die onder leiding van Renske Leeuw Mozartpruiken hebben gemaakt.

 

Het Mozartfeest op 10 maart begint om 15.30 uur. De toegangsprijs voor volwassenen is € 5; kinderen betalen € 1.

Alle kinderen krijgen in de pauze gratis wat te snoepen en te drinken.

 

Reserveren bij Eva Schepers, tel: 0527-202988, huubschepers@hetnet.nl of Tine Nouwen, tel: 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl

 

 

Persbericht

 

LentePodium brengt opera van Mozart

 

Misschien is het wel voor het eerst in de geschiedenis van Blokzijl dat er een opera van Mozart wordt uitgevoerd. Op 7 april zal de Doopsgezinde kerk het decor zijn van de eenvoudige, maar o zo aantrekkelijke ‘Bastien und Bastienne’, uitgevoerd door jonge zangtalenten. Ze worden begeleid door het Strijkkwartet Amarens.

 

Het wonderkind Mozart staat centraal in het programma van dit seizoen. Het LentePodium is op 10 maart begonnen met een zeer succesvolle reis van de kleine Mozart, waaraan alle kinderen mee mochten doen. Grote en kleine mensen kunnen op 7 april luisteren naar een opera die het wonderkind Mozart maakte toen hij twaalf was. Het gaat over de liefdesperikelen van twee jonge mensen, een verhaal van alle tijden.

Bastien wordt gezongen door de tenor Sander de Jong, die in 2011 een eerste prijs won op het Prinses Christina Concours in Groningen. Hij studeert aan het Conservatorium van Amsterdam heeft al een aantal keren meegezongen in het koor van de Nederlandse Bachvereniging.

Sopraan Rivka Ruiter zingt de rol van Bastienne. Zij studeert aan het Utrechts conservatorium bij Charlotte Margiono en kreeg in Italië les van de vermaarde Allison Pearce, oud-docente van de Royal Academy of Music. Colas de tovenaar wordt vertolkt door de bariton Rubèn Plantinga, die privé-zanglessen krijgt van Jon Thorsteinsson. De succesvolle jonge zanger doet mee aan maar liefst vier producties van Opera Zuid, onder leiding van Miranda van Kralingen.

 

De opera in de Doopsgezinde kerk begint zondag 7 april om 15.30 uur en reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij:

 

info@lentepodiumblokzijl.nl

Eva Schepers tel. 0527-202988, huubschepers@hetnet.nl

Tine Nouwen tel. 0527-291784, pt.nouwen@planet.nl

 

 

Persbericht

 

LentePodium brengt een lenteconcert op de Oldenhof

 

‘Dit kleine meisje heeft een groot talent’ schreef een recensent over de dertienjarige violiste Nanami Moussault. ‘Ze betovert het publiek met haar expressieve en magische spel’. Zondag 26 mei is de jonge violiste te horen op het sfeervolle landgoed de Oldenhof. Daar treedt ze op, samen met haar ouders, haar broer en met pianiste Lauretta Bloomer.

 

Nanami speelt vanaf haar derde viool en studeert nu aan de Academie voor Muzikaal Talent in Amsterdam. Ze was winnares van het Britten Vioolconcours, het Prinses Christina Concours en de talentenjacht van het Amsterdamse Concertgebouw. Het jonge viooltalent trad op als soliste met verschillende orkesten en speelde in Japan, Duitsland en op diverse Nederlandse podia. Op de Oldenhof musiceert ze met haar broer, de negentienjarige cellist Kent, haar vader Frans, een uitzonderlijk begaafd klarinettist en haar moeder, fluitiste Yukari. Lauretta Bloomer, een veel gevraagde pianiste in diverse kamermuziekensembles, zal het gezin begeleiden.

 

De familie Moussault brengt op de Oldenhof een heel aantrekkelijk programma met werken van onder meer Corelli, Vivaldi, Mozart, Wieniawsky en Milhaud.

Het concert begint zondag 26 mei om 15.30 uur en reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij Tine Nouwen, tel: 0527-291784, email: pt.nouwen@planet.nl of info@lentepodiumblokzijl.nl

 

 

 

 

Tarieven 2013

 

Passe-partouts

De  passe-partouts voor het openingsevenement en de concerten kosten  € 29,00. Scholieren en CJP-houders betalen € 15,00.

 

Iedere passe-partouthouder mag gratis één dagdeel (naar keuze) van de masterclass bijwonen. 

 

Om de betaling gemakkelijk te maken vragen wij u ons te machtigen het bedrag van uw bankgiro te laten afschrijven. U kunt het benodigde bedrag ook overmaken op bankrekening 3220.37.670 van de Stichting LentePodium Blokzijl.

 

Na ontvangst van het bedrag worden de kaarten u in februari toegestuurd.

 

 

Losse kaarten

NB De kaarten voor het openingsevenement op 10 maart zijn voor volwassenen € 5,00 en voor scholieren € 1,00.

 

De kaarten voor de concerten op 7 april, 26 mei en 22 september zijn voor volwassenen  € 10,00; scholieren en CJP-houders betalen € 5,00.

 

De masterclasses zijn € 7,00 per dagdeel.