Logo LentePodium

2024

Archief 2023

Beste muziekliefhebbers en trouwe bezoekers van de LentePodiumconcerten,

 

Met het gedicht dat ik mijn vrienden en familieleden stuurde afgelopen Kerstmis, wil ik ook u een mooi en hoopvol 2023 wensen.

 

Nog stond het groen

te bomen over Kerst

terwijl het luiden

van kerstklokken

buiten bevriest

in het roepen om

samen te komen

met onze dromen

die dit jaar ruw

zijn verstoord door

doodslag en moord

in een oorlog waar

alle menselijkheid

vreselijk is ontspoord.

 

Maar we blijven samenkomen

met onze hoop, met onze dromen.

 

Naar Wil Melker

 

Ik hoop en verwacht dat ook de schitterende muziek op het landgoed de Oldenhof zal bijdragen tot een goed jaar!

 

Een hartelijke groet,

Tine Nouwen, voorzitter

 

Het seizoen 2023 heeft als thema ‘Op weg naar het podium’

Het LentePodium nodigt voor zijn tweeëntwintigste editie musici uit van twee Jong Talentklassen. Dat zijn leerlingen van de Sweelinck Academie van het Amsterdams conservatorium en die van de Young Musicians Academy van het conservatorium in Tilburg. Voor deze jonge mensen, die zich al op prille leeftijd voorbereiden op een carrière in de muziek, is podiumervaring van het grootste belang.

 

 

*Zondag 23 april

Landgoed de Oldenhof, 15.30 uur: Concert met leerlingen van de Sweelinck Academie van het Amsterdams Conservatorium, de nationale opleiding voor jong muzikaal toptalent. De Academie biedt ruimte aan zestig jonge, getalenteerde musici tussen acht en achttien jaar.

 

 

 

*Zondag 14 mei

Landgoed de Oldenhof, 15.30 uur: Concert met violist Lucien Renette en pianist Kris van der Plas. Beide musici zijn oudleerlingen van de YMA in Tilburg en studeren nu aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze zijn wonnen prijzen op het Prinses Christina Concours en een Young Classical Talent Award. Lucien is ook concertmeester van het VU-orkest. Lucien en Kris vormen al vijf jaar een duo

 

*Zondag 25 juni

Landgoed de Oldenhof, 15.30 uur: Concert met leerlingen van de Young Musicians Academy (YMA) van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De YMA is een opleiding voor uitzonderlijk getalenteerde en gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van tien tot en met achttien jaar.

 

 

Zaterdag 7 en zondag 8 oktober

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove: Masterclasses met de internationaal bekende zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses worden afgesloten met een concert op zondagmiddag.     (meer info zie sub-menu)

 

* Zondag 8 oktober

15.30 uur: Concert door de deelnemers van de masterclass.       (meer info zie sub-menu

 

Tarieven in 2023

 

 

Losse kaarten

 

De kaarten voor de vier concerten die zijn aangegeven met een * (23 april, 14 mei en 8 oktober) zijn voor volwassenen  € 15,00 (inclusief koffie of thee); scholieren en CJP-houders betalen € 7,50.

De masterclasses zijn € 8,00 per dagdeel.