Logo LentePodium

2020

Programma 2020

 

Zondag 8 maart

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Muziektheater voor het hele gezin, met als titel Icarus. Deze voorstelling wordt verzorgd door de pianisten, zangers en acteurs Valentina Tóth en Lucas van der Vegt. De regie heeft Anneleen Lemmens.

Icarus, een figuur uit de mythologie, wordt samen met zijn vader Daedalus gevangengehouden op Kreta. Maar ze ontsnappen al vliegend, met zelfgemaakte vleugels.

Dit spannende verhaal, dat verplaatst is naar deze tijd en toegankelijk is voor kinderen vanaf zeven jaar, wordt op een uiterst aantrekkelijke manier gecombineerd met muziek. De twee musici zullen daarbij verschillende instrumenten bespelen.

 

Valentina Tóth speelde al op haar vijftiende in de Carnegie Hall in New York en won op haar achttiende met haar debuut-cd de Diapason d’Or. Ook haar tweede cd (2018) is lovend ontvangen. Ze won prijzen op het Prinses Christina Concours (PCC), de Rotterdamse Piano driedaagse, het YPF Nationaal Pianoconcours en het Steinway Concours. Ze is al enkele seizoenen de vaste pianiste van De Tiende van Tijl. In 2018 behaalde Valentina haar master Acteren aan het Royal Institute of Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel. Valentina maakt ook haar eigen theaterproducties.

 

Lucas van der Vegt studeerde piano bij onder meer Frank Peters, Willem Brons en Jan Wijn en fortepiano bij Richard Egarr. Ook hij won prijzen op verschillende concoursen, zoals het Petrov Piano Concours, het PCC en het SJMN Concours. Hij volgde masterclasses bij grote pianisten, gaf diverse recitals en soleerde met verschillende orkesten.

 

 

Beste muziekliefhebbers,

 

De Rijksoverheid heeft, ter bestrijding van het Corona-virus, op 23 maart het besluit genomen om alle evenementen tot 1 juni te verbieden.

De concerten van 19 april en 17 mei kunnen daarom, tot onze grote spijt, niet doorgaan.

 

Het bestuur van het LentePodium

 

Zondag 19 april *

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door talenten van de Young Musicians Academy (YMA) van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De YMA is een opleiding voor uitzonderlijk getalenteerde en gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van 10 tot en met 17 jaar. Enkele van de talenten die 19 april optreden zijn de violisten Femke Chu, Jessica Lukken en Evan van Dijk en de pianisten Jaydian Daniel en Keoni Dibbets.

 

Zondag 17 mei 2020 *)

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door pianist Matija Kranj?i? (17) uit Zagreb (Kroatië). Matija kreeg zijn eerste pianolessen toen hij acht was; inmiddels heeft hij een groot aantal concerten gegeven in binnen- en buitenland. Hij volgde masterclasses bij diverse Kroatische en Russische pianisten en bij Marietta Petkova. Vanaf zijn tiende won hij een indrukwekkend aantal eerste, tweede en derde prijzen op nationale en internationale concoursen.

 

Zaterdag 26 en zondag 27 september

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove: Masterclasses met Miranda van Kralingen. Deze internationaal bekende zangeres is niet alleen een excellent liedvertolkster die wordt geroemd om haar bijzondere klankkleur; ze heeft ook – met haar grote acteertalent – een indrukwekkend aantal hoofdrollen gezongen in verschillende opera’s in binnen- en buitenland. Voor haar sublieme optredens kreeg ze uit de handen van José Carreras de prestigieuze Diamond Tulip Award. De zangeres trad op voor het Koninklijk Huis, onder meer tijdens de huwelijksvoltrekking van Willem-Alexander en Máxima. Miranda van Kralingen is ook een uitmuntend zangpedagoge en geeft jaarlijks masterclasses op de Oldenhof.

De masterclasses beginnen op zaterdag- en zondagochtend om 9.30 uur en zaterdagmiddag om 13.30 uur. Ze worden afgesloten met een concert op zondagmiddag.

 

Zondag 27 september *

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove 15.30 uur: Concert door de deelnemers aan de masterclass met Miranda van Kralingen.