Logo LentePodium

2022

Zondag 4 september 2022

 

*Zondag 4 september

15.30 uur: Concert door pianist Shane van Neerden

Voor dit concert hadden wij oorspronkelijk pianiste Welmoed Poelstra uitgenodigd, een goede bekende van het LentePodium, die wij een warm hart toedragen. Om fysieke redenen kan Welmoed helaas niet spelen. Wij wensen haar veel sterkte en alle goeds!

De jonge pianist Shane van Neerden, afkomstig uit Amerika, gaat Welmoed vervangen. Shane studeerde bij Frank Peters aan het Amsterdams Conservatorium en hij heeft dit jaar zijn bachelor gehaald met een 10. Hij heeft in zijn prille carrière al recitals gegeven in de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, in het Amsterdamse Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en op diverse andere Nederlandse podia. Shane volgde een groot aantal masterclasses bij gerenommeerde musici en nam deel aan verschillende internationale festivals, niet alleen als solist, maar ook met zijn pianokwartet, het Mankes Kwartet.

 

Op 4 september speelt Shane van Neerden werken van Bach, Debussy, Prokofjev en Bartók. Hij besluit het concert met Ravels ‘Gaspard de la nuit’, een van de moeilijkste en meest fascinerende composities voor piano

 

Zie ook het persbericht op deze site