Logo LentePodium

2022

Programma 2022

 

 

In 2022 organiseert het LentePodium als vanouds vier evenementen op de Oldenhof en het programma omvat concerten en een masterclass.

 

Zondag 6 maart

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove, 15.30 uur: Concert door pianiste Welmoed Poelstra.

Welmoed speelt vanaf haar tiende piano en heeft nu les van Frans Douwe Slot. Zowel in 2014 als in 2018 won ze een eerste prijs op de regionale voorronde van het Prinses Christina Concours in Groningen. In 2018 kreeg ze tijdens de Nationale Finale van dat concours in Den Haag een derde prijs. In 2019 won ze twee eerste prijzen: een op het International Music Competition in Bulgarije en een op het International Music Festival-Competition op Tenerife. Welmoed volgde masterclasses bij Jan Wijn, Klára Würtz en Marietta Petkova en studeerde twee maanden bij Tamara Poddubnaya  in New York.

 

Zondag 3 april

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove, 15.30 uur: Concert met leerlingen van de Young Musicians Academy (YMA) van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De YMA is een opleiding voor uitzonderlijk getalenteerde en gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. De musici die in Blokzijl optreden hebben prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en op het Archipel Muziekconcours. Ze worden begeleid door Hülya Keser.

 

Pianiste Hülya Keser studeerde achtereenvolgens aan de muziekfaculteit van de Bilkent Universiteit in Ankara, aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Brabants Conservatorium. Ze behaalde in 2004 haar diploma cum laude. Hülya Keser heeft met groot succes meegedaan aan verschillende internationale pianoconcoursen en musiceert in binnen- en buitenland. Ze treedt op als soliste en in kamermuziekensembles.

 

Zondag 15 mei

Landgoed De Oldenhof, Vollenhove, 15.30 uur: Concert met het Calure Kwartet, een strijkkwartet dat is opgericht in 2015. Het bestaat uit de violisten Eline de Vries en Camille Buitenhuis, altvioliste Ruth Bosboom en cellist Caspar Westerman. De leden van het kwartet studeren aan het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De vier musici zijn alle vier prijswinnaars van diverse concoursen en festivals, zoals het Britten Viool Concours, het Prinses Christina Concours, het Italiaanse Val Tidone Concours, het Russische Stars of the Olympus Festival en de Summer Academy van het Peter de Grote Festival in Groningen.

 

Zaterdag 25 en zondag 26 september

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove: Masterclasses met de internationaal bekende zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses worden afgesloten met een concert op zondagmiddag om 15.30 uur.

 

 

Het Calure Kwartet