Logo LentePodium

2022

Programma 2022

 

* Zondag 3 april

15.30 uur: Concert met leerlingen van de Young Musicians Academy (YMA) van het Fontys Conservatorium in Tilburg. De YMA is een opleiding voor uitzonderlijk getalenteerde en gemotiveerde jonge musici in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. De musici die in Blokzijl optreden hebben prijzen gewonnen op het Prinses Christina Concours en op het Archipel Muziekconcours. Ze worden begeleid door Hülya Keser.

Pianiste Hülya Keser studeerde achtereenvolgens aan de muziekfaculteit van de Bilkent Universiteit in Ankara, aan het Rotterdams Conservatorium en aan het Brabants Conservatorium. Ze behaalde in 2004 haar diploma cum laude. Hülya Keser heeft met groot succes meegedaan aan verschillende internationale pianoconcoursen en musiceert in binnen- en buitenland. Ze treedt op als soliste en in kamermuziekensembles.

Zie ook extra informatie op onderliggende programma pagina.

 

* Zondag 15 mei      Concert op De Oldenhof

15.30 uur: Concert met het Calure Kwartet, een strijkkwartet dat is opgericht in 2015. Het bestaat uit de violisten Eline de Vries en Camille Buitenhuis, altvioliste Ruth Bosboom en cellist Caspar Westerman. De leden van het kwartet studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, het Conservatorium van Amsterdam en het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De vier musici zijn alle vier prijswinnaars van diverse concoursen en festivals, zoals het Britten Viool Concours, het Prinses Christina Concours, het Italiaanse Val Tidone Concours, het Russische Stars of the Olympus Festival en de Summer Academy van het Peter de Grote Festival in Groningen.

Ze geven concerten door het hele land en speelden samen met onder anderen Remy van Kesteren en het Matangi Kwartet.

 

 

* Zondag 4 september

15.30 uur: Concert door pianist Shane van Neerden

Voor dit concert hadden wij oorspronkelijk pianiste Welmoed Poelstra uitgenodigd, een goede bekende van het LentePodium, die wij een warm hart toedragen. Om fysieke redenen kan Welmoed helaas niet spelen. Wij wensen haar veel sterkte en alle goeds!

De jonge pianist Shane van Neerden, afkomstig uit Amerika, gaat Welmoed vervangen. Shane studeerde bij Frank Peters aan het Amsterdams Conservatorium en hij heeft dit jaar zijn bachelor gehaald met een 10. Hij heeft in zijn prille carrière al recitals gegeven in de VS, Duitsland, Italië, Frankrijk, in het Amsterdamse Concertgebouw, het Muziekgebouw aan ’t IJ en op diverse andere Nederlandse podia. Shane volgde een groot aantal masterclasses bij gerenommeerde musici en nam deel aan verschillende internationale festivals, niet alleen als solist, maar ook met zijn pianokwartet, het Mankes Kwartet.

 


 

 

Zaterdag 24 en zondag 25 september

Landgoed de Oldenhof, Vollenhove: Masterclasses met zangeres Miranda van Kralingen. De masterclasses worden afgesloten met een concert op zondagmiddag.

 

* Zondag 25 september

15.30 uur: Concert door de deelnemers van de masterclass

 

Extra concert op zondag 12 juni

Op deze zondagmiddag geven zangeres Miranda en pianist Ed Spanjaard twee keer hetzelfde concert. Het eerste begint om 14.00 uur en het tweede om 16.00 uur. Het concert heeft geen pauze.

 

Miranda van Kralingen is niet alleen een excellent liedvertolkster die wordt geroemd om haar bijzondere klankkleur; ze heeft ook – met haar grote acteertalent – een indrukwekkend aantal hoofdrollen gezongen in verschillende opera’s in binnen- en buitenland. Ze zong onder meer bij de Nederlandse Opera, de Komische Oper Berlin, de Opera van Bazel, het Théâtre Champs-Élysées in Parijs en de Opera van Stuttgart. Haar repertoire is groot; het omvat muziek vanaf de barok tot en met de eenentwintigste eeuw. In 1987 was ze een van de uitverkorenen die masterclasses mochten volgen bij de legendarische Elisabeth Schwarzkopf. Miranda van Kralingen is zelf een uitmuntend pedagoge en geeft lessen, workshops en masterclasses.

 

 

Ed Spanjaard heeft een imposante carrière als dirigent. Hij assisteerde al op jonge leeftijd dirigenten als Bernard Haitink, George Solti en Herbert von Karajan. Hij trad op over de hele wereld en maakte in binnen- en buitenland operaproducties. Op zijn dertigste al leidde hij Mozarts ‘Così fan tutte’ op het befaamde Glyndebourne Festival.

Ed Spanjaard is ook pianist en hij trad op met verschillende solisten, koren en ensembles. Sinds 2016 is de musicus lid van de Akademie van Kunsten en in 2021 werd hem door koning Willem-Alexander de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap toegekend.

De discografie van de dirigent en pianist is indrukwekkend.

 

 

 

 

Losse kaarten

 

De kaarten voor de vier concerten die zijn aangegeven met een * (3 april, 15 mei, 4 september en 25 september) zijn voor volwassenen  € 15,00 (inclusief koffie of thee); scholieren en CJP-houders betalen € 7,50.

Het concert met Miranda van Kralingen en Ed Spanjaard kost € 25,- (inclusief koffie of thee). 

De masterclasses zijn € 8,00 per dagdeel.

 

Kaarten zijn te bestellen via:

 

info@lentepodiumblokzijl.nl 

 

Tine Nouwen, Nederland

Veldhuisweg 6, 0527-291784 of 06-53924396 email: cmcmnouwen@gmail.com

 

Eva Schepers, Luttelgeest

Uiterdijkenweg 37,  0527-202988 email: eva.schepers.kipp@gmail.com