Logo LentePodium

2024

Zondag 23 juni 2024

 

Een verrassend zomerconcert op landgoed de Oldenhof

 

Een concert met drie jonge toptalenten in de schitterende, zomerse ambiance van de Oldenhof. Dat biedt het LentePodium op zondag 23 juni. De toptalenten zijn harpiste Nora Gommers (12), saxofonist Axel van de Sluis (13) en cellist Lasse Reijnen (18), leerlingen van de Young Musicians Academy (YMA) van het conservatorium in Tilburg. Die zondag brengen ze een heel aantrekkelijk en verrassend programma met werken van onder meer Telemann, Haydn, Bruch, Saint-Saëns, Fauré, Popper en D’Rivera.

 

Ze zijn nog jong, deze musici, maar ze werken hard en ze hebben al een indrukwekkend repertoire. Eens in de week krijgen ze een hele dag les op de YMA, een opleiding die speciaal gericht is op zeer getalenteerde en gemotiveerde jonge musici van acht tot en met achttien jaar. Het merendeel van deze talenten zijn potentiële vakmusici.

Naast hun werk op school en de YMA vinden Nora, Axel en Lasse ook nog tijd om mee te doen aan verschillende concoursen, en met succes. Nora Gommers won een eerste prijs op het prestigieuze Rosa Spier Harp Concours en Axel kreeg twee eerste prijzen: een van de Orion Music Awards en een op de nationale Muziekdag van Hoek van Holland. Lasse Reijnen was laureaat van het Prinses Christina Concours.

 

Het concert wordt gegeven op zondag 23 juni op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. Lasse brengt onder meer het aangrijpende Kol Nidrei van Bruch en een deel uit een celloconcert van Haydn. Nora en Axel spelen behalve hun solostukken ook enkele duetten voor harp en saxofoon, waaronder een bewerking van de beroemde, treurige Zwaan van Saint-Saëns.

Het wordt een concert wat u niet kunt missen.

 

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij

Tine Nouwen, tel: 06-53924396, email: cmcmnouwen@gmail.com

Eva Schepers, tel: 0527-202988, email: eva.schepers.kipp@gmail.com

 

 

 

De dertienjarige saxofonist Axel van de Sluis